Isabella Lövin rapportör för den internationella delen av fiskerireformen

Isabella Lövin har blivit utsedd till rapportör för den internationella delen av EU:s fiskeripolitik.

Det har precis påbörjats en stor översyn av EU:s fiskeripolitik – något som sker vart tionde år. Det nya reformförslaget presenterades av EU-kommissionen i juli och meningen är att den nya politiken ska vara på plats 2013.

Reformpaketet består totalt av sex olika delar, och fiskeriutskottet i EU-parlamentet beslutade nyligen att Isabella Lövin blir rapportör för den del som handlar om den internationella dimensionen. Det här handlar bland annat om hur EU:s fiskeriavtal med tredje världen ska utformas.

Att vara rapportör innebär att Isabella får huvudansvar för att skriva tilläggsförslag och ändringar till betänkandet. Det är hon som presenterar betänkandet i utskottet och i plenum. Hon blir ansvarig för att förhandla om ändringsförslag, först med de andra politiska grupperna i parlamentet, och senare med Ministerrådet om sådan förhandling blir aktuell.

This post is also available in: Engelska

Det här inlägget postades i EU-parlamentet. Bokmärk permalänken.