Isabella Lövin (MP) får pris som ”årets rättvisa politiker”

Pressmeddelande 20 juni 2012
Isabella Lövin, Miljöpartiet de gröna, tog idag emot priset som ”Fair Politician of the Year” i EU-parlamentet. Hon får priset för sitt arbete med att göra EU:s fiskeripolitik mer rättvis mot utvecklingsländer.

– Jag är oerhört glad och hedrad. Överfisket i EU gör att vi importerar mer än 60% av fisken vi äter och EU-flottan är aktiv jorden runt. Detta äventyrar livsmedelssäkerheten i utvecklingsländerna och det har jag uppmärksammat i mitt arbete i parlamentet, säger Isabella Lövin.

För att utvecklingspolitiken ska vara verksam måste den gå hand i hand med andra politikområden, som handel, jordbruk eller fiske. Utmärkelsen ”Fair Politician of the Year” går till den av EU-parlamentets 754 ledamöter som har gjort störst insats för en konsekvent politik för utveckling under året.

Priset delas sedan 2009 ut av holländska stiftelsen Evert Vermeer Foundation (EVF) och kampanjen Fair Politics. De poängsätter ledamöter för varje betänkande, yttrande och ändringsförslag i parlamentet som bidrar till mer konsekvens i utvecklingspolitiken. Utmärkelsens hemsida: www.fairpolitics.eu

När det gäller EU:s fiskeriavtal med andra länder driver Isabella Lövin bl.a. att EU-fartyg bara ska fiska på bestånd där det finns överskott av fisk, att fiskeriavtalen ska bidra mer till att bygga upp utvecklingsländernas egna fiskesektorer, och att samma regler ska gälla EU-fartyg oavsett om de fiskar i eller utanför unionens vatten.

Läs pressmeddelandet från Fair Politics: Isabella Lövin (Greens) is Fair Politician of the Year!

Mer information:
Axel Naver, pressekreterare för Isabella Lövin
+32 491 73 95 56

Bookmark and Share

This post is also available in: Engelska

Det här inlägget postades i EU-parlamentet, priser. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.